Scoreverloop 25. Jack Hoogland 0-1, 48. Wim de Jager 1-1
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
AZ'67 Gerrit Vooys, Theo Vonk, Hans Mol, Wim Kabel, Jan van Veen, Zygmunt Schmidt, Gerard Vredenburg, Flip Stapper, Dick Twisk (81. Abe van den Ban), Wim de Jager, Jan Liberda. Trainer: Robert Heinz
Volendam Jan Ruiter, Dick de Boer (72. Jan ‘de Kip’ Jonk), Hans ‘de Kip’ Jonk, Jack ‘Bol’ Jonk, Jan ‘Billy’ Bond, Jack Hoogland, Wim Kras, Klaas ‘Vracht’ Zwarthoed, Klaas Plat, Johan Pelk, Meeuwis Majoor. Trainer: Hans Croon
Bijzonderheden In de eerste helft domineerde Volendam door veel betere, snelle combinaties, die de AZ-defensie handen vol werk schonken. Die aanvallen leidden in de 25ste minuut tot een voorsprong toen Wim Kras de bal uit een vrije schop voor doel trok en Jack Hoogland met een ferme kopstoot doelman Gerrit Vooys kansloos liet. Johan Pelk scoorde bijna een tweede doelpunt, maar Gerrit Vooys voorkwam met een enorme zweefduik deze treffer. Na rust waren de rollen omgedraaid. Volendam had ineens geen antwoord meer op het Alkmaarse spel, dat nu in veel hoger tempo werd uitgevoerd. De defensie van Volendam begon onzeker te spelen en maakte in de 48e minuut een blunder door te laat te reageren op een scherpe pass van Jan Liberda. Wim de Jager stond net niet buitenspel, kwam alleen voor doelman Jan Ruiter en dat betekende de 1-1. Daarna had Volendam het aan doelman Jan Ruiter te danken dat een fel aanvallend AZ’67 niet meer tot scoren kwam.