Klasse Eredivisie
Plaats 17
Trainer Matthias Kohler / Michael Dingsdag / Regillio Simons
Wedstrijden Ga naar seizoenstatistieken

Terugblik

Niet alleen de vervelende arbitragezaak rondom de transfer van Carel Eiting naar FC Twente hield de gemoederen in Volendam bezig. Met name juist de versterkingen die uitbleven waren onderwerp van gesprek in het dorp. Maar liefst 12 spelers (waarvan een aantal dragende spelers: o.a. Filip Stankovic, Gaetano Oristanio, Daryl van Mieghem, Derry John Murkin, Carel Eiting en Henk Veerman) vertrokken terwijl er slechts 3 inkomende transfers (keeper Mio Backhaus, Australiër Garang Kuol en Zuid-Afrikaans International Luke Le Roux) gemeld werden. Op vrijdag, de slotdag van de transfermarkt, presenteerde FC Volendam slechts één extra aanwinst: Zach Booth - Amerikaans jeugdinternational - werd voor een jaar gehuurd van het Engelse Leicester City. De verwachte ’transfertornado’ bleef vervolgens uit. De club gokte in de laatste uren van de markt namelijk op buitenkansjes maar verloor: telkens kreeg de technisch directeur Jasper van Leeuwen het deksel op de neus: spelers mochten op het laatste moment tóch niet vertrekken van hun club, bleken simpelweg te duur voor Volendam of het target hield uiteindelijk zelf de boot af. Na het sluiten van de markt probeerde hij wat te repareren door George Cox (ex-Fortuna Sittard) en Robin Maulun (ex-SC Cambuur) transfervrij binnen te halen. Alleen was de start van de nieuwe hoofdtrainer Matthias Kohler dan al verpest. Hij beschikte over de jongste en meest onervaren selectie van de Eredivisie, met veel jeugdspelers die wisselvallig presteerden. De laatste plaats op de ranglijst na 14 wedstrijden was daarvan mede het gevolg.

Eind november 2023 kwam een langlopende ruzie tot een climax tussen enerzijds de raad van commissarissen (RvC) en anderzijds het bestuur en een aantal sleutelfiguren binnen de club, bekend onder de naam Team Jonk. Dit resulteerde in het ontslag van het bestuur onder leiding van Jan Smit, waarna trainer Matthias Kohler en de leden van Team Jonk zich solidair hadden verklaarden en ook de club verlieten. De trainers van Jong Volendam Michael Dingsdag en Regillio Simons werden de eindverantwoordelijken bij het eerste elftal. Onder leiding van dit duo leefde FC Volendam op. De ploeg verloor pas in de blessuretijd van Feyenoord en won de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1-2 bij SC Heerenveen, waardoor ze niet langer hekkensluiter in de Eredivisie was. Op 21 december 2023 maakte de club bekend dat Michael Dingsdag en Regillio Simons langer doorgingen als trainers van FC Volendam. De twee coaches tekende tot en met de zomer van 2025. De doelstelling voor na de winterstop die beiden meekregen was klip-en-klaar: FC Volendam in de Eredivisie houden. Wordt vervolgd...

Lees ook: Crisis van ongekende omvang
 

Achterste rij: George Cox, Milan de Haan, Calvin Twigt, Billy van Duijl, Xavier Mbuyamba, Lequincio Zeefuik, Benaissa Benamar, Josh Flint, Robert Mühren, Achraf Douiri, Diego Gustavo & Joey Antonioli. Middelste rij: Hans Bakker (teammanager), Déron Payne, Damon Mirani, Koen Blommestijn, Barry Lauwers, Mio Backhaus, Kayne van Oevelen, Flip Klomp, Oskar Buur, Brian Plat & Jelmer Stiekema (fysiotherapeut). Voorste rij: Rick Menick (fysiotherapeut), Zach Booth, Garang Kuol, Luke le Roux, Bilal Ould-Chikh, Matthias Kohler (hoofdtrainer), Michael Dingsdag (assistent-trainer), Robin Maulun, Imran Nazih, Darius Johnson, Ibrahim El kadiri & Frank van der Geest (Keeperstrainer)