Klasse Eerste Divisie
Plaats 2
Trainer Hans de Koning
Wedstrijden Ga naar seizoenstatistieken

Terugblik

Hans de Koning was dit seizoen de nieuwe trainer van FC Volendam. Op de laatste speeldag had FC Volendam promotie in eigen hand, maar door een nederlaag bij Go Ahead Eagles werd FC Volendam voorbij gestreefd door SC Cambuur. De titel voor de Friezen zorgde voor een wrange nasmaak. SC Cambuur dankte het kampioenschap namelijk voor een deel aan de faillissementen van AGOVV en SC Veendam, want doordat die clubs uit competitie genomen werden, kreeg SC Cambuur een aantal cruciale verliespunten terug. In de play-offs kreeg FC Volendam een herkansing op promotie. Na winst tegen MVV was uitgerekend Go Ahead Eagles weer de tegenstander in de finale. De ploeg uit Deventer bleek, over 2 wedstrijden, wederom te sterk en promoveerde naar de Eredivisie. Jack Tuijp bekroonde zich tot topscorer van de Eerste Divisie met 27 doelpunten.

Op de persdag van 9 juli 2012 maakte het bestuur van FC Volendam bekend, dat het een overeenkomst voor shirtsponsoring had afgesloten met het internetbedrijf Cheaptickets.nl. De verbintenis had een looptijd van twee jaar met een optie op een derde jaar. Hierdoor verhuisde de naam Votown naar de rugzijde van het shirt en het logo van Van Keulen naar de broek. Op 29 juli overleed ten gevolge van een hartstilstand Wim Westendorp (46), sinds 1996 de stadionspeaker van FC Volendam.

Lees ook: Nachtmerrie op de Adelaarshorst
 

Boven vlnr. Bowedee Burleson, Eric Veerman, Levi Schwiebbe, Paul de Lange, Roy Pistoor, Sonny Stevens, Jasper van Gelderen, Nick Tol (Pier), Erik Schouten, Gerry Koning (Not), Rok Roj. Midden vlnr. Erik Scheltens (clubarts), Raymond Fafiani, Maikel van der Werff, Jack Tuijp, Robert Muhren, Henny Schilder (Vik), Michiel Kramer, Leon Tol (Bolle), Raoul Esseboom, Michael Tol (Pier), Jeffrey Bok, André Dooijeweerd (fysiotherapeut). Beneden vlnr. Nick Koster, Damien Menzo, Roy Bakkenes, Peter Visser (hersteltrainer), Johan Steur (assistent-trainer), Hans de Koning (hoofdtrainer), Berry Smit (assistent-trainer), Harald Wapenaar (keeperstrainer), Bradley Kuwas, Jahmill Flu en Ludcinio Marengo.