Klasse Eerste Divisie
Plaats 16
Trainer Edward Sturing / Johan Steur
Wedstrijden Ga naar seizoenstatistieken

Terugblik

Na de dramatische degradatie van vorig seizoen moest Volendam weer in de Eerste divisie beginnen. De begroting bedroeg 4,1 miljoen euro en dat was een kleine 1 miljoen euro minder dan vorig jaar, maar meer dan de begroting van 2 seizoenen geleden, toen de club de titel van de Eerste Divisie veroverde. Frans Adelaar ruilde Volendam in om bij Sparta aan de slag te gaan. Zijn vertrek kwam als donderslag bij heldere hemel. De nieuwe trainer werd Edward Sturing. Promotie was topprioriteit voor Volendam. Dat verklaarde de vice-voorzitter van de degradant, Henk Schoorl, tijdens de traditionele persdag van de club. ,,We willen zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. We gaan de organisatiestructuur op alle fronten verbeteren. We moeten er klaar voor zijn als we weer op het hoogste niveau spelen. Als we dit jaar weer Eredivisie hadden gespeeld, zou het de vraag zijn geweest of we het organisatorisch hadden aangekund", zo verklaarde Schoorl. Trainer Edward Sturing bezigde vergelijkbare termen. ,,Misschien worden we 'een' RKC Waalwijk of Cambuur, dat via de play-offs om promotie speelt. Maar misschien worden we VVV-Venlo, dat het kampioenschap behaalde. We hebben in ieder geval een jonge, gretige en talentvolle groep. Dat jongens als Tim Bakens en Gerry Koning weg zijn gegaan, is jammer, maar ik heb er begrip voor. Ik ben heel blij dat we Paul de Lange wel hebben kunnen behouden." Maar ondanks de doelstelling en alle mooie woorden werd het een dramatisch seizoen. Door tegenvallende resultaten moest Edward Sturing al in de winterstop het veld ruimen en maakte zijn assistent Johan Steur het seizoen af. De trainerswissel bleek weinig succes te hebben, want Volendam eindigde op een zeer teleurstellende 16e plaats.
 

Boven vlnr. Ruud Iflé, Kelvin Maynard, Wouter Artz, Henny Schilder (Vik), Jeroen Verhoeven, Robbin Ruiter, Michiel Kramer, Mathieu Boots, Gerson Sheotahul, Klaas Smit (elftalbegeleider). Midden vlnr. Dennis Nederlof, Rik Vermeulen, Hamit Yildiz, Yannick de Wit, Ab Plugboer, Edward Sturing, Johan Steur, Paul de Lange, Marijn Sterk, Aaron Meijers, André Dooijeweerd (fysiotherapeut). Beneden vlnr. Thijs Sluiter, Nick Tol (Pier), Mohammed Ajnane, Bernard Hofstede, Maikel van der Werff, Jack Tuijp, Rowin van Zaanen, Murat Onal, Jaap Molenaar en Melvin Platje.


In mei 2009 maakte Volendam bekend dat Votown Allstars in het komende seizoen zou gaan optreden als hoofdsponsor. Achter de naam Votown Allstars gingen de bekende artiesten Jan Smit, Nick en Simon en 3JS schuil. Dit betekende dat deze artiesten de handen ineensloegen om hun plaatselijke club te ondersteunen, een uniek gegeven in het land. Volendam zou op hun oranje shirts de naam Votown Allstars gaan dragen. Foto ANP