Klasse Eredivisie
Plaats 7
Trainer Bram Appel
Wedstrijden Ga naar seizoenstatistieken

Terugblik

De terugkeer naar de Eredivisie leverde, na een bewogen seizoen, een 7e plaats op. In eigen huis, meestal met meer dan 10.000 toeschouwers op de tribunes, won Volendam bijna alles. Ajax kreeg met 4-0 klop, PSV met 3-1 en Feyenoord kwam niet verder dan 1-1. Op vreemde bodem werd echter bijna geen punt gepakt. Dick Tol (de Knoest) werd topscorer van de Eredivisie met 27 doelpunten, terwijl hij in hetzelfde seizoen maar liefst 6 wedstrijden geschorst was. Aangepakt door Feijenoord-speler Hans Kraaij sr. rukte hij zich los. Dat werd uitgelegd als slaan van een tegenstander en bestraft met een rode kaart. De KNVB schorstte hem voor 5 wedstrijden. Cynisch commentaar van De Knoest leverde hem nog één extra wedstrijd op. Heel Volendam sprak er in die dagen schande van.

Jannie Schilder was dat seizoen teruggehaald van Sparta voor 105.000 gulden en Klaas Smit (de Kip) van DWS/A voor 30.000 gulden. De laatste scheurde, reeds in de 5e wedstriijd tegen Blauw-Wit, zijn kruisband en moest later zijn carrière vroegtijdig beeindigen. Trainer Bram Appel zou Volendam aan het einde van het seizoen verlaten om bij PSV aan de slag te gaan. De selectiespelers werden geacht 3 per week te trainen. Als vergoeding werd 5 gulden per avond uitgekeerd. De premies voor de wedstrijden waren vastgesteld op: 100 gulden bij winst, 50 gulden bij gelijkspel en bij verlies niets. Bij handhaving in de Eredivisie mocht de selectie 10.000 gulden verdelen.
 

Staand vlnr. Bram Appel (trainer), Wim Kras, Jan Tol, Dick Tol (de Knoest), Jan Visser (Bloem), Klaas Karregat (Blubber), Joep Molenaar (Des), Cees Hooijberg (verzorger). Gehurkt vlnr. Klaas Zwarthoed (Vracht), Henk Jonk (Spijker), Johan Pelk, Jintje Schilder (Koles), Thijs Bond (Kouwe).