1993, Editie 30
Deze editie bestond uit de onderstaande deelnemers, verdeeld over 2 poules:
Poule A: ADO Den Haag, Ajax, Bayer Leverkusen (Dui), Noordhollands team
Poule B: Go Ahead Eagles, Helsingborg (Zwe), Sparta, Volendam

Dit toernooi werd gewonnen door Sparta dat in de finale sterker was met strafschoppen dan gastheer Volendam. Het drassige veld maakte het bijna onmogelijk om in deze wedstrijd fatsoenlijk voetbal te spelen. Beide ploegen kregen, mede daardoor, maar één goede kans. Sparta, via Milko Pieren, maar Volendam-keeper Paul Machielsen redde van dichtbij. En aan de andere kant miste Volendam-speler Jacinto Mormon een dot van een kans, op een voorzet van Ronald Bond (Billy), maar kopte over. Een strafschoppenserie moest de winnaar aanwijzen. Uiteindelijk was het Jerry Smit die, na de 14e strafschop, de overwinning aan Sparta schonk.

Volendam had in de poulefase Sparta ook al getroffen en toen waren de Rotterdammers ook al iets sterker: 1-0. In de tweede wedstrijd was Volendam tegen Go Ahead Eagles beter op schot. Paul Tol, Ab Persijn en Richard de Haan zorgden voor de treffers: 3-0. Het Zweedse Helsingborg bleek taai en fysiek sterk maar werd door doelpunten van Arie Obdam en Richard de Haan verslagen. Daarmee was Volendam door naar de kruisfinales. Tegenstander was Ajax. In de stromende regen was het voor Volendam aanvankelijk zaak tegen Ajax de schade zo beperkt mogelijk te houden. Na 5 minuten plofte de 0-1, van de voet van Menno van Appelen, al in de driehoek. Ajax zat na die vroege openingstreffer met het hoofd bij de finale. De gemiste strafschop (op de paal) van Ignacio Tuhuteru onderstreepte dat nog eens. Volendam legde vervolgens een enorme vechtlust op de mat en bleef loeren op de counter. Fabian de Freitas speelde een hoofdrol in dit scenario. In de tiende minuut van de tweede helft knikte hij een vrije trap van Harry Tuijp binnen en in de laatste minuut verschalkte hij de doelman met subtiele beweging nadat hij de Ajax-achterhoede op snelheid had geklopt.

Een smet op het toernooi was het feit dat Ajax en ADO Den Haag de strijd om de 3e en 4e plaats niet wilden spelen. Beide coaches Gerard van der Lem (Ajax) en Mark Wotte (ADO Den Haag) hadden dat met elkaar afgesproken. Een te zware belasting, met meerdere wedstrijden over 2 dagen, werd als reden aangevoerd.

De persoonlijke prijzen werd overhandigd aan: Jimmy Kilckert (Sparta) als beste doelman, Ab Persijn (Volendam) als beste verdediger, Ignatio Tuhuteru (Ajax) als beste middenvelder en Michael Offenberg (Ajax) als beste aanvaller.

Fabian de Freitas maakt namens Volendam de beslissende 2-1 in de halve finale tegen Ajax. Foto Rob Bruijn