1968, Editie 5
Deze editie bestond uit de onderstaande deelnemers, verdeeld over 2 poules:
Poule A: Go Ahead, NEC, Volewijckers, Sparta
Poule B: Volendam, AZ´67, DWS, ADO

Een sterk Volendam won het eigen toernooi. De finale werd bereikt door alle 3 poulewedstrijden te winnen (AZ'67 5-0, DWS 3-0 en ADO 2-0). In de finale moest tegen het sterke Go Ahead aangetreden worden dat voorheen ook al tweemaal het toernooi gewonnen had. In een aantrekkelijke partij voetbal slaagde Volendam erin om verdiend met 3-1 te winnen.

Toch was er ook een kritische noot te lezen in de plaatselijke courant de NIVO. “Ondanks dat we genoten hebben van geweldig goed voetbal en de topprestatie van Volendam, moet er toch iets van het hart. We hebben ons namelijk geërgerd en geschaamd over het slordige uiterlijk ons Volendammer jeugdelftal, waarvan er 7 met lange haren (à la George Best) rondliepen. Dit viel des temeer uit de toon, daar alle overige aangetreden clubs er wel verzorgd uitzagen met haren van normale lengte. Toen onze jongens 3 à 4 wedstrijden gespeeld hadden, liepen ze met vette, zweterige haarslierten in het veld. Het was zo’n ordinair gezicht dat de gasten die op de tribunes zaten, vroegen of het voetbalbestuur geen krachtiger houding kon aannemen en zonder meer eiste dat men er verzorgd uitzag als men een toernooi meespeelde."