Uitslag 2-3
Vrijdag 20 september 2024, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 7
Scoreverloop 7. Mohamed Mallahi 1-0, 22. Robert Mühren 1-1, 51. Henk Veerman 1-2, 73. Theo Golliard 2-2, 90+3. Bryan van Hove 2-3 (e.d.)
Scheidsrechter Alex Bos
Toeschouwers 3.500
Stadion GS Staalwerken Stadion, Helmond
Gele kaarten Jamie Jacobs (FC Volendam), Redouane Halhal, Bryan van Hove, Theo Golliard (Helmond Sport)
Rode kaarten Geen
Helmond Sport Wouter van der Steen, Tobias Pachonik, Redouane Halhal, Jonas Scholz, Bryan van Hove, Mohamed Mallahi (66. Tarik Essakkati), Enrik Ostrc (46. Amir Absalem), Alen Dizdarevic, Lennerd Daneels (66.  Anthony van den Hurk); Theo Golliard, Dario Sits. Trainer: Kevin Hofland
FC Volendam Barry Lauwers, Gladwin Curiel, Xavier Mbuyamba, Mawouna Amevor, Yannick Leliendal, Jamie Jacobs, Robert Mühren, Alex Plat, Bilal Ould-Chikh, Henk Veerman (72. Brandley Kuwas), Milan de Haan (83. Aurelio Oehlers). Trainer: Rick Kruys
Bijzonderheden De wedstrijd begon met een sterker Helmond Sport, dat het middenveld van FC Volendam een lastige openingsfase bezorgde. Pas na 20 minuten kregen de bezoekers meer grip op het duel. Na de gelijkmaker van Robert Mühren, zijn 99e doelpunt voor FC Volendam in officiële duels, werden de bezoekers alleen maar sterker. Op slag van rust leek Volendam op 1-2 te komen, ware het niet dat die treffer werd afgekeurd. Volgens de grensrechter was het buitenspel, maar daar was geen enkele sprake van. Pech dus voor FC Volendam, al viel direct na rust alsnog het tweede Volendamse doelpunt. Na balverlies van Helmond Sport-verdediger Jonas Scholz werd Henk Veerman weggestuurd door Alex Plat (Worst), die oog in oog met Wouter van der Steen geen fout maakte. FC Volendam leek daarna het duel naar hun hand te zetten. De thuisploeg maakte aanvallend weinig klaar. Tot Helmond-trainer Kevin Hofland Tarik Essakkati en Anthony van den Hurk in het team bracht. Met hernieuwde energie werd FC Volendam verder van het eigen doel gehouden. Binnen tien minuten na hun entree was de 1-2 achterstand ongedaan gemaakt. In vierde (!) instantie werd Barry Lauwers uiteindelijk met veel fortuin verschalkt door Theo Golliard: 2-2. Robert Mühren moest daarvoor en even na de gelijkmaker twee grote kansen van zijn schoen onbenut laten. In de slotminuten van het vermakelijke duel kon het alle kanten op. Het werd de richting van FC Volendam. In blessuretijd viel een vrije trap van Bilal Ould-Chikh op het hoofd van Helmond Sport-verdediger Bryan van Hove, die daarmee zijn eigen doelman Wouter van der Steen verschalkte. De laatste ging daarbij niet vrijuit in een poging de bal te stoppen.

Robert Mühren stuit op Helmond-keeper Wouter van der Steen. Foto Fred Rotgans, FCVD

Net toen iedereen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel, slaat voor de thuisploeg in de laatste minuut van de blessuretijd het noodlot toe. Bryan van Hove raakt de bal uit een vrije trap verkeerd met het hoofd en dompelt het GS Staalwerken Stadion daarmee in rouw: 2-3. Foto Fred Rotgans, FCVD

De vreugdesuitbarsting bij met name Robert Mühren deed vermoeden dat hij zijn honderdste had gemaakt, maar het mocht de pret bij de aanvaller niet drukken. Foto Fred Rotgans, FCVD