Uitslag 4-1
Vrijdag 25 februari 2022, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 27
Scoreverloop 8. Robert Mühren 1-0, 10. Robert Mühren 2-0, 24. Gaetano Oristanio 3-0, 37. Boy Deul 4-0, 85. Ilias Breugelmans 4-1
Scheidsrechter Robin Hensgens
Toeschouwers 3.900
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Robin van der Meer, Dylan Seys, Ilias Breugelmans (Helmond Sport)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Filip Stanković, Achraf Douiri (65. Jozhua Vertrouwd), Damon Mirani, Benaissa Benamar, Dean James (45. Mike Eerdhuijzen), Walid Ould-Chikh (45. Francesco Antonucci), Gaetano Oristanio (56. Ibrahim El Kadiri), Boy Deul (45. Kevin Visser), Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Bilal Ould-Chikh. Trainer: Wim Jonk
Helmond Sport Mike Haverkotte, Maxime de Bie, Robin van der Meer, Dean van der Sluys, Jarno Lion, Jellert van Landschoot, Arno van Keilegom (81. Lucas Defise), Thomas Beekman (46. Sander Vereijken), Jelle Gooselink (68. Jesse Hendrikx), Dylan Seys (56. Ilias Breugelmans), Boyd Reith. Trainer: Sven Swinnen
Bijzonderheden FC Volendam maakte heel snel korte metten met de Brabanders. Aan de hand van clubtopscorer Rubert Mühren stond het binnen tien minuten al 2-0. De spits maakte beide doelpunten. Eerst schoot hij met links diagonaal raak na een pass van Daryl van Mieghem en even later kopte hij bij de eerste paal knap binnen uit een corner van diezelfde Daryl van Mieghem. Die vroege marge van twee doelpunten vond FC Volendam nog niet voldoende. Gaetano Oristanio speelde zichzelf knap vrij aan de rechterkant om vervolgens met links de verre hoek te vinden: 3-0. Boy Deul kreeg in de 37e minuut de bal op een presenteerblaadje van Robert Mühren na een counter. De middenvelder maakte de 4-0 door koelbloedig te blijven oog in oog met doelman Mike Havekotte. Toch kreeg de wedstrijd een vervelend bijsmaakje. De slechte tweede helft verpestte een beetje de feeststemming die aanvankelijk had geheerst. Na rust was er minder leuk nieuws voor FC Volendam. Achraf Douiri viel uit met een op het oog ernstige blessure. Hij kon niet op eigen kracht het veld verlaten. De rechtsback werd vervangen door debutant Jozhua Vertrouwd. De jongeling kon niet voorkomen dat Ilias Breugelmans in de 85e minuut de 4-1 maakte. Door de overwinning was FC Volendam nu 25 wedstrijden op rij ongeslagen.