Uitslag 2-1
Vrijdag 11 februari 2022, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 26
Scoreverloop 9. Bilal Ould-Chikh 1-0, 14. Mohamed Taabouni 1-1, 47. Damon Mirani 2-1
Scheidsrechter Jannick van der Laan
Toeschouwers 2.020
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Robert Mühren (FC Volendam), Fedde de Jong, Lewis Schouten, Fons Gemmel (Jong AZ)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Filip Stanković, Achraf Douiri (74. Sjors Kramer), Damon Mirani, Benaissa Benamar (46. Josh Flint), Dean James (65. Ibrahim El Kadiri), Walid Ould-Chikh (81. Koen Blommestijn), Gaetano Oristanio (74. Alex Plat), Boy Deul, Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Bilal Ould-Chikh. Trainer: Wim Jonk
Jong AZ Sem Westerveld, Fons Gemmel (74. Robin Lathouwers), Lewis Schouten, Tijs Velthuis (62. Misha Engel), Maxim Dekker, Peer Koopmeiners, Iman Griffith (74. Soulyman Allouch), Bram Franken (46. Myron van Brederode), Ernest Poku, Fedde de Jong, Mohamed Taabouni. Trainer: Maarten Martens
Bijzonderheden Matchwinnaar voor FC Volendam was ongetwijfeld doelman Filip Stankovic. Hij stopte in de slotfase een strafschop van Peer Koopmeiners en deed dat iets later dunnetjes over op een inzet van Lewis Schouten van dichtbij. Dat het bij rust slechts 1-1 stond mocht een klein mirakel heten. Beide ploegen wisselden leuk combinatievoetbal af met soms matig verdedigen. Bilal Ould-Chikh opende al snel de score na een fraaie actie van broertje Walid. Mohamed Taabouni bracht Jong AZ al net zo snel langszij. Met name Daryl van Mieghem - terug in de Volendamse basiself - mocht zich aanrekenen dat het daar bij bleef. FC Volendam startte na rust furieus. Het offensief resulteerde al snel in de 2-1, Damon Mirani kon uit een corner bij de tweede paal binnen tikken. FC Volendam verzuimde echter om door te drukken. Daardoor mocht Jong AZ hoop houden op een beter resultaat. Dat leek er te komen toen Peer Koopmeiners van elf meter mocht aanleggen. Maar Filip Stankovic zorgde er voor dat de ongeslagen reeks van Volendam kon worden bijgesteld op 24 wedstrijden.

De Servische doelman Filip Stankovic stopte vijf minuten voor tijd een strafschop en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning. De jeugdige doelman (gehuurd van Inter Milan) bleek enorm talentvol. Met name in de tweede helft van de competitie pakte hij regelmatig punten voor Volendam dankzij zijn grote atletische vermogen. Foto Fred Rotgans, FCVD