Uitslag 2-6
Maandag 19 oktober 2022, 21:00
Eerste Divisie
Competitieronde 8
Scoreverloop 4. Marco Tol 0-1, 19. Francesco Antonucci 0-2, 23. Martijn Kaars 0-3, 28. Mohamed Taabouni 1-3, 32. Ibrahim El Kadiri 1-4, 63. Yusuf Barasi 2-4, 83. Derry John Murkin 2-5, 89. Samuele Mulattieri 2-6
Scheidsrechter Laurens Gerrets
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion AFAS Trainingscomplex, Wijdewormer
Gele kaarten Kenzo Goudmijn (Jong AZ)
Rode kaarten Geen
Jong AZ Elber Evora, Yukinari Sugawara (65. Fons Gemmel), Peer Koopmeiners, Tijs Veldhuis, Maxim Gullit, Zico Buurmeester, Kenzo Goudmijn, Yusuf Barasi, Soulyman Allouch (46. Des Kunst), Richonell Margaret (46. Emir Biberoglu), Mohamed Taabouni (65. Millen Baars). Trainer: Michel Vonk
FC Volendam Nordin Bakker, Mohamed Betti, Brian Plat, Marco Tol, Derry John Murkin, Boy Deul (68. Jari Vlak), Alex Plat (90. Giannis Iatroudis), Francesco Antonucci (84. Samir Ben Sallam), Nick Doodeman, Martijn Kaars (84. Leon Maloney), Ibrahim El Kadiri (68. Samuele Mulattieri). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden FC Volendam leek het juk definitief van zich af te hebben geschud. Net als in vorige wedstrijd tegen Jong PSV leek het geen enkele moeite met het creëren van kansen en het afronden er van. FC Volendam startte opvallend genoeg zonder de nieuwe aanvallers Samuele Mulattieri en Giannis Iatroudis, die vorige wedstrijd beiden hun debuut opluisterden met een doelpunt. Ditmaal kreeg Martijn Kaars de voorkeur in de spits en was er weer een basisplaats voor rechtsbuiten Nick Doodeman. Desondanks ging FC Volendam verder waar het gebleven was: doelpunten maken. Binnen 25 minuten hadden de bezoekers al een comfortabele 3-0 voorsprong. Eerste benutte Marco Tol de rebound nadat Jong AZ-doelman Elber Evora zijn kopbal nog knap had gekeerd. Daarna schoten Franco Antonucci en Martijn Kaars met scherp. Beide keren was Nick Doodeman de aangever. Die tussenstand was wel geflatteerd. Beide ploegen zetten vol druk en durfden achterin risico te nemen. Dat leverde vinnige duels en een aantrekkelijk spelbeeld op, waarbij ook Jong AZ zijn kansen kreeg. De thuisclub was echter minder scherp in de afronding. Volendam-doelman Nordin Bakker redde fraai op een knap van Peer Koopmeiners, terwijl Richonell Margaret de rebound voor een leeg doel naast schoot. Via Mohamed Taabouni deed AZ nog voor rust iets terug. Maar toen Ibrahim El Kadiri - de kleinste man van het veld - de bal na een corner ongehinderd mocht aannemen en in de hoek krullen was de marge van drie weer hersteld: 1-4. Een misser van Alex Plat leek de spanning na rust terug te brengen - Yusuf Barasi profiteerde - maar verder liet FC Volendam het niet komen. Het werd zelfs nog 2-6 dankzij treffers van Derry John Murkin en Samuele Mulattieri in de slotfase.