Uitslag 1-2
Woensdag 3 maart 2021, 18:45
Eerste Divisie
Competitieronde 26
Scoreverloop 16. Brian Plat 0-1, 30. Tim Receveur 1-1, 45. Samuele Mulattieri 1-2
Scheidsrechter Jannick van der Laan
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion Yanmar Stadion, Almere
Gele kaarten Thibaut Lesquoy, Ryan Koolwijk (Almere City)
Rode kaarten Geen
Almere City Michael Woud, Ruggero Mannes, Damon Mirani, Frederik Helstrup (85. Daniel Breedijk), Thibaut Lesquoy (85. Faris Hammouti), Jorrit Smeets (71. Ryan Koolwijk), Xian Emmers, Tim Receveur, John Yeboah (56. Oussama Bouyaghlafen), Thomas Verheijdt, Mees Kaandorp (56. Elias Sørensen). Trainer: Ole Tobiasen
FC Volendam Joey Roggeveen, Denso Kasius, Brian Plat (59. Marco Tol), Micky van de Ven, Derry John Murkin, Boy Deul (86. Calvin Twigt), Alex 'Worst' Plat, Francesco Antonucci (68. Samir Ben Sallam), Zakaria El Azzouzi (68. Martijn Kaars), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (86. Dean James). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Halverwege leidde FC Volendam met 1-2 en daar mocht het niet ontevreden over zijn. FC Volendam begon goed en nam via een droge knal van afstand van Brian Plat een 0-1 voorsprong. De gelijkmaker van Tim Receveur na een prachtige aanval van Almere was niet onverdiend. Op slag van rust hielp Samuele Mulattieri op aangeven van Derry John Murkin de bezoekers echter opnieuw aan de leiding. De tweede helft was beduidend minder dan de aantrekkelijke eerste. FC Volendam controleerde het duel maar verzuimde toe te slaan toen Almere City steeds meer ruimte ging weggeven. Almere City-trainer Ole Tobiasen bracht in de slotfase nog wel twee extra aanvallers om de gelijkmaker te forceren, maar FC Volendam bleef eenvoudig overeind.