Uitslag 2-3
Vrijdag 24 januari 2020, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 23
Scoreverloop 38. Martijn Kaars 0-1, 54. Antonio Cotan 1-1, 59. Martijn Kaars 1-2, 64. Jordy Croux 2-2, 72. Derry John Murkin 2-3
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof
Toeschouwers 4.977
Stadion Parkstad Stadion, Kerkrade
Gele kaarten Noah Fadiga, Gijs Smal (FC Volendam), Timothy Durwael (Roda JC)
Rode kaarten Geen
Roda JC Tom Muyters, Timothy Durwael, Daryl Werker, Niels Verburgh (80. Yann Bisseck), Maxime Gunst, Romario Rosch (85. Ivan Prtajin), Robert Klaasen, Antonio Cotan, Jordy Croux, Ike Ugbo, Roland Alberg. Trainer: Jean-Paul de Jong
FC Volendam Nordin Bakker, Noah Fadiga (69. Mohamed Betti), Kevin Visser, Micky van de Ven, Gijs Smal, Alex 'Worst' Plat, Nick Doodeman (69. Boy Deul), Jari Vlak (80. Marco Tol), Martijn Kaars, Francesco Antonucci, Derry John Murkin. Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden FC Volendam was in de gehele eerste helft de betere ploeg. Nick Doodeman, Noah Fadiga en Jari Vlak schoten allen op doelman Tom Muyters, die de pogingen pakte. Francesco Antonucci en Nick Doodeman raakten ook nog eens de paal. Nadat Martijn Kaars net langs het doel kopte, was het duidelijk dat het slechts wachten was op het doelpunt van FC Volendam. Vijf minuten voor rust gebeurde dat ook. Martijn Kaars werd slim weggestoken door Francesco Antonucci en schoot knap tegendraads binnen. Met een 0-1 voorsprong voor de Volendammers zochten de ploegen de kleedkamer op.

Het was alsof de ploegen vonden dat er wel wat meer doelpunten gemaakt mochten worden in de tweede helft. Eerst haalde Roda JC-middenvelder Antonio Cotán hard en goed uit toen een afvallende bal voor zijn voeten kwam. Hij liet Nordin Bakker kansloos, 1-1. Vijf minuten later zette Martijn Kaars FC Volendam weer op voorsprong, van heel dichtbij. De Limburgers protesteerden nog omdat ze buitenspel zagen in de actie, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof keurde de 1-2 goed. Even tijd om adem te halen kreeg FC Volendam niet, want weer werd er gescoord. Jordy Croux profiteerde van een inschattingsfout van Mickey van de Ven en maakte gelijk. De doelpuntenregen was nog niet ten einde. Eerst knalde Iké Ugbo tegen de paal van FC Volendam. In de tegenstoot zorgde invaller Boy Deul voor de 2-3. Hij omspeelde twee spelers, keek goed om zich heen en gaf de assist. Derry Murkin hoefde de bal alleen maar in te schuiven. Daarna was het lang billenknijpen, maar FC Volendam hield stand.