Scoreverloop 52. Melvin Platje 1-0, 90. Milano Koenders 1-1
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
FC Volendam Jeroen Verhoeven, Gerry 'Not' Koning, Tim Bakens, Mathieu Boots (46. Yannick de Wit), Henny 'Vik' Schilder, Abdülhamit Yıldız, Aaron Meijers, Dominique van Dijk (88. Arvid Smit), Rowin van Zaanen, Bernard Hofstede (46. Melvin Platje), Gerson Sheotahul. Trainer: Frans Adelaar
NEC Nijmegen Gábor Babos, Ramon Zomer, Youssef el Akchaoui, Daní Fernández, Patrick Pothuizen (48. Milano Koenders), Lorenzo Davids, Lasse Schöne, Bas Sibum, Arek Radomski (57. Rachid Bouaouzan), Rutger Worm (66. Mostapha El Kabir), Tim Janssen. Trainer: Mario Been
Bijzonderheden De eerste helft was slecht van beide kanten. Het tempo lag laag en er was weinig dreiging. Toch kreeg NEC Nijmegen nog twee kansen via Lorenzo Davids, maar die was niet scherp genoeg voor het doel. FC Volendam-trainer Frans Adelaar paste in de rust een dubbele wissel toe die al gauw effect sorteerde. Invaller Melvin Platje zorgde niet alleen voor een nieuwe dosis gif bij de thuisploeg, 7 minuten na zijn entree zette hij zijn team zelfs op voorsprong. Zijn eerste inzet wist Babos – via de lat – nog te pareren, in de rebound joeg Platje de bal ongenadig in het dak van het doel: 1-0. Daarna leek NEC op een kansloze nederlaag af te stevenen. De enige keer dat Volendam-doelman Verhoeven het even benauwd kreeg, was toen de weer in genade aangenomen Rachid Bouaouzan met enig recht een strafschop claimde. In de 93e minuut kreeg NEC waar het geen recht op had., Youssef El-Akchaoui bracht een vrije trap scherp voor het Volendamse doel. De inglijdende Moestafa El-Kabir werd door Verhoeven van de gelijkmaker afgehouden, de goed gevolgde Koenders bracht de bezoekers alsnog op gelijke hoogte: 1-1.

Gerry Koning (Not) in duel met NEC-aanvoerder Youssef el Akchaoui. Foto Fred Rotgans, FCVD

Henny Schilder (Vik) gebruikt zijn lichaam tegen Tim Janssen. Foto Fred Rotgans, FCVD

Melvin Platje neemt, onder druk van Milano Koenders, het NEC-doel onder vuur. Foto Fred Rotgans, FCVD