FC Volendam - FC Den Haag

Wedstrijddetails  
 
Uitslag 0-0
1 december 1991
Eredivisie
Competitieronde 17
Scoreverloop Geen doelpunten
Scheidsrechter Joop Reygwart
Toeschouwers 2.650
Stadion Volendam Stadion
Gele kaarten René Binken (FC Volendam), Marco Gentile, Edwin Purvis, Anton Vriesde (FC Den Haag)
Rode kaarten Marcel Valk (FC Den Haag)
Volendam Edwin Zoetebier, Alex Pastoor, Tom Sier, René Binken, Marco Daman, Ton Guyt, Carlo de Leeuw, Johan Steur, Frank Berghuis, André Stuyt, Achmed Buchaar (57. Fabian de Freitas)
Tegenstander René Stam, Edmund Vriesde, Anton Vriesde, Marco Gentile, Edwin Purvis, Cor Lems, Heini Otto, Marcel Valk, Leo Schellevis, Remco Torken (74. Frans Danen), Emiel van Eijkeren
Bijzonderheden FC Volendam en FC Den Haag maakten er voor nog geen 2700 toeschouwers een droeve vertoning van. Volendam-trainer Leo Steegman voerde personele problemen als excuus aan: "Er deden in mijn ploeg enkele spelers mee van wie ik niet zeker wist of zij het einde zouden halen." In de aanvangsfase kreeg Frank Berghuis een goede kans. De linksbuiten schoot echter voorlangs. FC Den Haag, met de temperamentvolle Cor Lems als absolute uitblinker, was het meeste in balbezit, maar creëerde slechts een handvol kansen. Na een half uur spelen was veteraan Heini Otto, ditmaal op de liberoplaats geposteerd, dicht bij een treffer. Hij schoot van dichtbij over. Enkele minuten later demonstreerde Frank Berghuis zijn fraaie traptechniek. Zijn vrije trap van vijfendertig meter verdween maar net over de lat van keeper René Stam.

Vlak na de hervatting had Leo Schellevis een voorsprong voor de bezoekers op de schoen. De aanvaller stormde alleen op keeper Edwin Zoetebier af, maar die reageerde voortreffelijk. De tweede helft werd ontsierd door hard spel van vooral de bezoekers. Verdediger Anton Vriesde ging op de bon na een aanslag op Carlo de Leeuw. René Binken van de thuisclub volgde krote tijd later na een overtreding op Marcel Valk. Diezelfde Valk haalde het einde van de wedstrijd niet. Een kwartier voor tijd maakte hij een overtreding op Alex Pastoor. Een rode kaart was de zware sanctie van scheidsrechter Joop Reygwart. Marco Gentile ontsnapte een fractie later aan dezelfde straf. Zijn meedogenloze schop aan het adres van Ton Guyt leverde hem slechts geel op. Volendam was ook met elf tegen tien niet in staat de winst te grijpen. Leo Steegman: „Gezien de conditie van een aantal van mijn spelers, leek het mij beter geen risico meer te nemen en de zaak achterin dicht te houden."