Scoreverloop 79. Sören Lerby 1-0, 83. Kees 'Keje' Molenaar (strafschop) 1-1
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
Ajax Sjaak Storm, Piet Wijnberg, Wim Meutstege, Ruud Krol, Jan Everse, Sören Lerby, Dick Schoenaker, Hans Erkens (73. Simon Tahamata), Frank Arnesen, Ray Clarke, Tscheu La Ling. Trainer: Cor Brom
FC Volendam Frans Hoek, Jan Schokker, Kees 'Keje' Molenaar, Fred André, Dick de Boer, Dick Helling, Jaap Braan, Jaap Visser, Frank Kramer, Wim 'Ballap' Kwakman (46. Dick 'Sport' Bond), Klaas 'Ket' Kwakman (70. Jan 'Taze' Plat). Trainer: Jan Mak
Bijzonderheden Dat Volendam de eerste helft met 0-0 kon afsluiten, was voornamelijk de verdienste van doelman Frans Hoek en van Jaap Braan, die een schot van Dick Schoenaker uit het doel tikte. Ajax kreeg in die eerste helft veel kansen, maar was in de afwerking wat slordig. Volendam kon aanvallend nauwelijks een vuist maken, vooral het falen van Frank Kramer was opvallend. Trainer Mak verving hem in de rust dan ook voor Dick 'Sport' Bond. Ook in de tweede helft duurde het nog 35 minuten voordat Ajax de score kon openen. De vierde hoekschop van de voor Hans Erkens ingevallen Simon Tahamata werd door alle Volendammers gemist, zodat Soren Lerby zijn hoofd er onder kon zetten en 1-0 kon koppen. Al drie minuten daarna was Volendam weer op gelijke hoogte. Fred André forceerde tegen Ruud Krol een strafschop, die door Kees 'Keje' Molenaar benut werd. In de slotfase moest Ajax met de rug tegen de muur de agressieve Volendam-aanvallen weerstaan om een nederlaag te voorkomen. Met tien man verdedigend voor het eigen strafschopgebied, hanteerde de koploper een weg-is-weg taktiek. Omdat na de 3-3 van vorige week in Volendam de uit gemaakte doelpunten dubbel telden, mocht Ajax de finale gaan spelen. Zonder te verliezen, was Volendam uitgeschakeld.