Uitslag 2-2
Zondag 19 maart 1978, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 28
Scoreverloop 14. Jaap 'Suikere' Jonk 0-1, 24. Klaas 'Ket' Kwakman 0-2, 26. Piet Hamberg 1-2, 53. Jan van Staa 2-2
Scheidsrechter Charles Korver
Toeschouwers 6.000
Stadion Stadion Galgenwaard, Utrecht
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
FC Utrecht Blagoje Istatov, Ton de Kruijk, Gerard Tervoort, Ton Witbaard, Ton Wickel, Jan van Staa, Wim Flight, Ries Coté, Leo van Veen, Piet Hamberg, Joop van Maurik. Trainer: Han Berger
FC Volendam Frans Hoek, Kees Guyt, Jaap 'Suikere' Jonk, Jaap Braan, Fred André (46. Dick de Boer), Hans Mol, Kees 'Keje' Molenaar, Dick Helling, Frank Kramer (67. Cor Zonneveld), Dick 'Sport' Bond, Klaas 'Ket' Kwakman. Trainer: Jan Mak
Bijzonderheden Bij het Utrechtse publiek sloeg in de eerste helft de schrik om het hart. FC Volendam speelde een goede partij voetbal en vooral Frank Kramer was door zijn grote snelheid een steeds terugkerend gevaar voor de Utrechtse defensie. Het leverde FC Volendam binnen 25 minuten liefst twee doelpunten op. Na een kwartier liet Frank Kramer achtereenvolgens Gerard Tervoort, Ton de Kruijk en Ton Wickel zijn hielen zien, zette op maat voor naar de vrijstaande Jaap 'Suikere' Jonk die toen zonder veel moeite Blagoje Istatov kon passeren. Tien minuten later weer zo'n rush van Frank Kramer en nu was het Klaas 'Ket' Kwakman die de zaak afwerkte: 0-2. Toch slaagde FC Utrecht er nog voor rust in om de achterstand te verkleinen. Uit een corner van Jan van Staa lukte het Piet Hamberg om doelman Frans Hoek te verslaan met een kopbal: 1-2. De tweede helft was voor FC Utrecht, dat de ploeg had gewijzigd door onder meer Joop van Maurik naar de spits te dirigeren. Doordat bij FC Volendam de geblesseerde Fred André niet meer in het veld verscheen, vielen er steeds meer gaten in de defensie. Uit een pass van Ries Coté dribbelde Jan van Staa het Volendamse strafschopgebied binnen om laag en hard Frans Hoek te kloppen: 2-2. Hierna weigerde Charles Corver om FC Utrecht een strafschop te geven toen Joop van Maurik tot tweemaal toe tegen de grond werd gewerkt.

Hans Mol assisteert zijn doelman Frans Hoek. De Utrechters vlnr. Leo van Veen, Joop van Maurik en Ton de Kruijk zijn te laat.