Uitslag 4-2
Zondag 30 augustus 1970, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 2
Scoreverloop 6. Pleun Strik 1-0, 7. Jan 'Billy' Bond, 25. Wietse Veenstra 2-1, 42. Willy van der Kuijlen 3-1 (pen.), 70. Wietse Veenstra 4-1, 79. Jan 'Billy' Bond 4-2
Scheidsrechter Lau van Ravens
Toeschouwers 18.000
Stadion Philips Stadion
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
PSV Jan van Beveren, Harry Vos, Lazar Radovic, Henning Munk Jensen, Wim van den Dungen, Guus Hiddink, Pleun Strik, Wietse Veenstra, Johan Devrindt (61. Gerrit van Tilburg), Willy van der Kuijlen, Bent Schmidt Hansen. Trainer: Kurt Linder
Volendam Jan Ruiter, Jack 'Bol' Jonk, Jan 'Bol' Jonk, Arnold Mühren, Wim 'Ballap' Kwakman, Jan 'Billy' Bond, Jack Hoogland (79. Dick de Boer), Wim Kras (71. Meeuwis Majoor), Klaas 'Vracht' Zwarthoed, Klaas Plat, Johan Pelk. Trainer: Hans Croon
Bijzonderheden PSV won weliswaar verdiend, maar Volendam dicteerde na de rust lange tijd het spel en speelde een knappe wedstrijd. Pleun Strik schoot al snel raak van afstand. Echter 1 minuut later stond Volendam alweer op 1-1. Na een overtreding van Harry Vos bij de cornervlag nam Wim Kras de vrije trap. De zeer goed spelende Wim 'Ballap' Kwakman tikte de bal door en voor Volendams andere uitblinker Jan 'Billy' Bond waren er toen geen problemen meer: 1-1. Daarna was PSV wakker en scoorde voor rust nog tweemaal. Eerst via Wietze Veenstra die een dieptepass van Guus Hiddink, fraai doorgetikt door Johan DeVrindt, verzilverde en twee minuten voor rust door een strafschop van Willy van der Kuijlen wegens een overtreding van Johan Pelk tegen Johan DeVrindt. Na rust viel Volendam energiek aan en kreeg ook kansen maar Jan van Beveren weigerde te capituleren. Toen Wietze Veenstra via een solo de 4-1 liet aantekenen was het Volendamse verzet gebroken. Dat Jan 'Billy' Bond daarna Jan van Beveren nog een keer kansloos liet, was voor de statistieken.

Wietze Veenstra zorgt voor de 2-1. Keeper Jan Ruiter en Jan Jonk (Bol) zijn verslagen.

Willy van der Kuijlen benut een penalty. Alhoewel Jan Ruiter er nog akelig dichtbij zat, werd het vlak voor rust 3-1.

Jan Ruiter grijpt in voordat Wietze Veenstra gevaarlijk kan worden. Klaas Zwarthoed (Vracht) vraagt om de bal.