Klasse 3e klasse B
Plaats 11
Trainer Ronald Dooijeweerd

Terugblik

De seizoenstart van de ploeg van Ronald Dooijeweerd was werkelijk dramatisch met nul punten uit acht gespeeld. Pas in de tweede periode werden de eerste punten gepakt en werd een inhaalrace ingezet om degradatie te ontlopen. Dat lukte weliswaar maar niet helemaal volmaakt, want het moest uiteindelijk gebeuren via de nacompetitie. Het was bizar seizoen, want Volendam (rkav) scoorde 9 wedstrijden meer dan 3 doelpunten en in maar 4 gevallen leverde dat de 3 punten op. Hoe wrang voetbal kon zijn, bleek op de 23e speeldag tegen Assendelft. Volendam (rkav) was heer en meester die middag en leidde met 0-3. Vele kansen werden daarna gemist, om in het laatste kwart van de wedstrijd deze compleet uit handen te geven 4-3. Toch rechtte het de rug door daarna met 1-2 te winnen bij Limmen. Rechtstreekse degradatie werd daarmee ontlopen. In de nacompetitie tegen DSOV werd Tom Kwakman, pas in de 89e minuut, de matchwinner door de 2-1 te scoren. Tegen Hercules Zaandam was één punt genoeg en werd de klus voor lijfsbehoud afgemaakt door te winnen met 1-3. Bryan Molenaar, Wimco Kras en René Kras waren de doelpuntenmakers.

14. ZTS Degradatie 26 5 3 18 18 34 74

9 april 2012, Volendam (rkav) - Rood Wit Zaanstad (9-3). Wimco Kras passeert de keeper en scoort.

18 september 2011, Volendam (rkav) - Meervogels'31 (1-3). Doelpoging van Bryan Molenaar.

20 mei 2012, Volendam (rkav) - DSOV (2-1). Matchwinner Tom Kwakman passeert zijn tegenstander.

18 september 2011, Volendam (rkav) - Meervogels'31 (1-3). Nick Water neemt het vijandelijke doel onder vuur.