Zilveren Botter Toernooi

1967, Editie 4
Deze editie bestond uit de onderstaande deelnemers, verdeeld over 2 poules:
Poule A: Volendam, NAC, AGOVV, De Volewijckers
Poule B: Go Ahead, DWS, Sparta, NEC

Deze editie was met recht zeer succesvol te noemen voor de organisatie. Zo tikte de teller van het toeschouwersaantal de 2.000 aan. Dat ook de jeugd van Volendam de eindoverwinning pakte, maakte het feest compleet. Toch zag het er in de finale niet naar uit dat Volendam naar de winst zou grijpen. De Amsterdamse tegenstander DWS stond met rust nog 1-0 voor. Een kwartier later maakte Volendam de gelijkmaker en kreeg de thuisclub vleugels. De Amsterdammers konden vanaf dat moment weinig meer. Volendam profiteerde daarvan en pakte in de laatste minuten de zege en daardoor de toernooiwinst.

De 3e plaats ging naar Sparta dat AGOVV met 3-1 versloeg. Go Ahead stelde in 1967 teleur. Het jeugdteam wist maar één keer te winnen. De overige twee wedstrijden werden gelijkgespeeld en verloren. En dat terwijl de Deventenaren de twee eerdere edities winnend wisten af te sluiten.


1967, Volendam winnaar Zilveren Botter Toernooi. Staand vlnr. Bruin Steur (Joep), Kees Schilder (Dries), Kees Tol, Jaap Kras (Bombay), Hein Schilder, Klaas Smit, Jaap Plat. Gehurkt vlnr. Kees Kras, Jan Smit (Pitjes), Jaap Braan, Arnold Mühren en Albert Jonk (Peje).


1967, Go Ahead Jeugd. Staand vlnr. van Eyck, Verhey, Dekker, Derksen, Brouwer, van der Ley. Zittend vlnr. Smid, Bleyenberg, Jansen, Janssen, van Marwijk. Foto Stichting Niet te Kraken.