Uitslag 4-2
Zondag 4 februari 2024, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 20
Scoreverloop 10. Zach Booth 0-1, 38. Taylor Booth 1-1, 45. Nick Viergever 2-1, 54. Josh Flint 2-2, 57. Taylor Booth 3-2, 84. Taylor Booth 4-2
Scheidsrechter Allard Lindhout
Toeschouwers 20.161
Stadion Galgenwaard, Utrecht
Gele kaarten Josh Flint (FC Volendam), Mike van der Hoorn, Othman Boussaid (FC Utrecht)
Rode kaarten Geen
FC Utrecht Vasilios Barkas, Hidde ter Avest (88. Niklas Vesterlund), Mike van der Hoorn (46. Zidane Iqbal), Nick Viergever, Souffian El Karouani, Oscar Fraulo (46. Can Bozdogan), Ryan Flamingo, Jens Toornstra (75. Victor Jensen); Taylor Booth (88. Ole Romeny), Sam Lammers, Othman Boussaid. Trainer: Ron Jans
FC Volendam Mio Backhaus, Oskar Buur, Benaissa Benamar, Damon Mirani (68. Vivaldo Semedo), Axel Guessand (30. Josh Flint), George Cox (80. Darius Johnson), Luke Le Roux, Calvin Twigt (80. Robin Maulun), Milan de Haan (68. Quincy Hoeve); Bilal Ould-Chikh, Zach Booth (80. Garang Kuol). Trainer: Regillio Simons
Bijzonderheden Na de 0-1 voor FC Volendam van Zach Booth, die de bal na een hoekschop binnen tikte, stapelde de thuisploeg kans op kans. Pas vlak voor rust sloeg het ook daadwerkelijk toe via Zachs broer Taylor die uit de draai scoorde. Met zijn goal zorgde hij voor een primeur want het was voor het eerst dat twee buitenlandse broers in één duel in de Eredivisie tegen elkaar scoorden. Aanvoerder Nick Viergever kopte nog voor rust de 2-1 binnen. Daar was qua balbezit weinig op af te dingen, maar in het Volendam-kamp werd de vraag gesteld welke rol de VAR en scheidsrechter Allard Lindhout speelden. Het niet toekennen van een zuivere strafschop en het onterecht toewijzen van een hoekschop aan FC Utrecht (waaruit werd gescoord) gaven FC Utrecht meer dan op dat moment volgens de regels uit te leggen viel. In de tweede helft kwam FC Volendam al snel via Josh Flint, na een klutssituatie, op 2-2. Toch werd uiteindelijk Taylor Booth de gevierde man. Door een prachtige hakbal van hem leidde FC Utrecht al snel weer en de smaakmaker van de middag voltooide vlak voor tijd zijn hattrick met een doeltreffend schot.

Zach Booth heeft FC Volendam op 0-1 gezet. Foto Fred Rotgans