Uitslag 4-1
Vrijdag 5 mei 2023, 20:00
Eredivisie
Competitieronde 31
Scoreverloop 4. Yassin Oukili 1-0, 35. Florian Jozefzoon 2-0, 49. Mats Seuntjens 3-0, 52. Francesco Antonucci 3-1, 88. Julen Lobete 4-1
Scheidsrechter Bas Nijhuis
Toeschouwers 6.924
Stadion Mandemakers Stadion, Waalwijk
Gele kaarten Xavier Mbuyamba (FC Volendam), Shawn Adewoye (RKC Waalwijk)
Rode kaarten Geen
RKC Waalwijk Etienne Vaessen, Julian Lelieveld (79. Said Bakari), Jurien Gaari, Shawn Adewoye, Thierry Lutonda, Pelle Clement (79. Kevin Felida), Vurnon Anita, Yassin Oukili, Mats Seuntjens (87. Julen Lobete), Michiel Kramer, Florian Jozefzoon (59. Zakaria Bakkali). Trainer: Joseph Oosting
FC Volendam Filip Stankovic, Deron Payne (46. Francesco Antonucci), Benaissa Benamr, Xavier Mbuyamba, Derry John Murkin, Damon Mirani, Calvin Twigt (65. Florent Sanchez), Carel Eiting, Daryl van Mieghem (83. Ibrahim El Kadiri), Robert Mühren (64. Henk Veerman), Gaetano Oristanio (75. Walid Ould-Chikh). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden In Waalwijk gingen de bezoekers onderuit tegen een slimmer en effectiever RKC Waalwijk. Na een moeizame eerste helft waarin de thuisploeg tweemaal het net vond, kreeg FC Volendam in de tweede helft meer kleur op het gezicht. Kansen waren er wel degelijk, maar het lukte niet om de wedstrijd om te draaien. RKC Waalwijk strafte dit genadeloos af.