Uitslag 4-4
Vrijdag 19 november 2021, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 15
Scoreverloop 7. Max de Waal 1-0, 13. Youri Regeer 2-0, 15. Gaetano Oristanio 2-1, 17. Christian Rasmussen 3-1, 19. Robert Mühren 3-2, 30. Kenneth Taylor 4-2, 88. Martijn Kaars 4-3, 90+5. Denso Kasius 4-4
Scheidsrechter Robin Hensgens
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion De Toekomst, Amsterdam
Gele kaarten Brian Plat, Alex Plat, Calvin Twigt (FC Volendam), Jay Gorter, Amourricho van Axel Dongen, Naci Ünüvar (Ajax)
Rode kaarten Geen
Jong Ajax Jay Gorter, Liam van Gelderen, Enric Llansana, Nordin Musampa, Anass Salah-Edinne, Youri Regeer (82. Terrence Douglas), Kenneth Taylor, Kristian Hlynsson (70. Kian Fitz-Jim), Christian Rasmussen (70. Arjany Martha), Max de Waal (82. Donny Warmerdam), Sontje Hansen (40. Amourricho van Axel Dongen). Trainer: John Heitinga
FC Volendam Barry Lauwers, Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Dean James, Calvin Twigt (77. Alex Plat), Boy Deul, Gaetano Oristanio (46. Martijn Kaars), Daryl van Mieghem (88. Mike Eerdhuijzen), Robert Mühren, Ibrahim El Kadiri (46’ Achraf Douiri). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Veel geknoei en nog meer doelpunten. Toen de kruitdampen na de eerste dertig minuten eindelijk waren opgetrokken leidde Jong Ajax met 4-2 tegen FC Volendam. De openingstreffer van Max de Waal was een fraai ingeschoten vrije trap. De Ajax-treffers van Youri Regeer, Chris Rasmussen en Kenneth Taylor (strafschop) het gevolg van slecht dekken en geknoei. Om dat ook Ajax twee keer prutste konden Gaetano Oristanio en Robert Mühren wat terug doen. FC Volendam kwam het geknoei niet meer te boven en mocht doelman Barry Lauwers dankbaar zijn dat het tot de rust bij 4-2 bleef. Ibrahim el Kadiri en Oristanio mochten tijdens de thee al douchen. FC Volendam ging het met Martijn Kaars en Aschraf Douiri erbij met vier spitsen proberen. Ajax-doelman Jay Gorter hield na rust zijn ploeg lang op de been. De Purmerender, lichtzinnig soms in de opbouw, redde op twee open kansen voor Robert Mühren, een kopbal van Damon Mirani en een inzet van Calvin Twigt. Martijn Kaars scoorde twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Met een streep vanaf rand strafschopgebied tekende Denso Kasius voor een heel late gelijkmaker.