Scoreverloop 18. Serhat Koc 0-1, 28. Koen Weuts 0-2, 67 Serhat Koc 0-3
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
FC Volendam Theo Timmermans, Gerry 'Not' Koning, Henny 'Vik' Schilder, Erik Schouten (34. Levi Schwiebbe), Nick Coster, Raymond Fafiani, Tom Overtoom, Brandley Kuwas, Ludcinio Marengo, Damiën Menzo (52. Henk Veerman), Robert Mühren. Trainer: Hans de Koning
Helmond Sport Wouter van der Steen, Charles Kazlauskas, Ferry de Regt, Gillian Justiana, Koen Weuts, Aart Verberne, Kevin Visser, Davy Brouwers, Mark Janssen, Serhat Koç (85.),  Marc Koot. Trainer: Eric Meijers
Bijzonderheden FC Volendam zocht in begin van de wedstrijd direct de aanval. Drie perfecte hoekschoppen van Raymond Fafiani leverde gevaar op voor het doel van Helmond-keeper Wouter van Steen. Bij de tweede hoekschop slaagde Eric Schouten er net niet in om de bal achter hem te koppen. De Helmonders kwamen in de 18e minuut wel zeer fortuinlijk op voorsprong. Een afstandschot van Serhat Koç caramboleerde via het lichaam van Gerry Koning over de doellijn. Doelman Timmermans was volstrekt kansloos. Door een snoeihard afstandschot van Ludcinio Marengo uit de kruising tot corner te ranselen voorkwam doelman Wouter van der Steen de gelijkmaker. De Helmonders bleven loeren op de counter. Davy Brouwers en Koen Weurs profiteerden van de ruimte die FC Volendam weggaf. Laatsgenoemde speler zette in de 28e minuut Helmond Sport op een 0-2 voorsprong. Ludcinio Marengo vuurde nogmaals op het doel van afstand, maar wederom voorkwam Wouter van der Steen met een prima redding een tegendoelpunt.

In de tweede helft misten Davy Brouwers en Serhat Koç nog kansen voor Helmond Sport, maar laatstgenoemde speler wist na voorbereidend werk van Mark Koot bij een snelle tegenstoot in de 67e minuut FC Volendam definitief uit te schakelen, 0-3. FC Volendam, dat de gehele wedstrijd veel meer in balbezit was, bleef het proberen. Een prima voorzet van Brandley Kuwas werd laag ingekopt door Robert Mühren, maar doelman Wouter van der Steen wist de bal bij de paal nog net te pakken. Tom Overtoom schoot nog op de paal en de voor Damien Menzo ingevallen Henk Veerman slaagde er ook niet in om de bal over de lijn te werken. Ondanks alle inspanningen en gecreëerde kansen was het resultaat, na het laatste fluitsignaal, een dikke nederlaag. Een uitslag die het wedstrijdbeeld weliswaar niet goed weergaf, maar wel hard aankwam.