Uitslag 3-0
19 mei 1985
Eredivisie
Competitieronde 31
Scoreverloop 58. Ronald Lengkeek 1-0, 79. Ronald Lengkeek 2-0, 88. Ronald Lengkeek 3-0
Scheidsrechter Gerard Geurts
Toeschouwers 3.000
Stadion Het Kasteel, Rotterdam
Gele kaarten John de Wolf (Sparta)
Rode kaarten Geen
Volendam Jaap 'van Riek' Schilder, Ab Plugboer, Kees 'Keje' Molenaar, Jaap 'Suikere' Jonk (46. Rob Silven), Kees Guyt, Hans Bakker, Klaas 'Puk' Tuyp, Ed Vijent (37. Marcel van Buuren), Dick Helling, Henny Meijer, Nico Zwarthoed
Tegenstander Bas van Noortwijk, John de Wolf, Danny Blind, Adri Andriessen, René Eijer, Louis van Gaal, Edwin Olde Riekerink (67. Bart Veldhoen), Ron van den Berg, Leen van der Weel, Ronald Lengkeek, Robin Schmidt
Bijzonderheden Deze wedstrijd was FC Volendams duizendste wedstrijd in het betaald voetbal. FC Volendam was duidelijk voor een puntendeling naar Spangen gereisd. In de droevige eerste helft kreeg FC Volendam zelfs de grootste kans, maar de kopbal van Kees Guijt ketste van de paal weer het veld in. Na rust kreeg FC Volendam de rekening gepresenteerd van de afwachtende houding. Via drie rake kopballen van spits Ronald Lengkeek liep Sparta uit naar een ruime overwinning.