Uitslag 2-2
Zondag 17 maart 1963, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 16
Scoreverloop 1. Dick 'de Knoest' Tol 0-1, 11. Dick 'de Knoest' Tol 0-2, 32. Peter Benen 1-2, 40. Spitz Kohn 2-2
Scheidsrechter Janus Aalbrecht
Toeschouwers 14.000
Stadion Mauritsstadion, Geleen
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
Fortuna'54 Piet Vogels, Harry Custers, Pierre Custers, Sjef Mommertz, Cor van der Hart, Jean Munsters, Jan Notermans, Michael Pfeiffer, Peter Benen, Spitz Kohn, Frans Rutten. Trainer: Jung Schlangen
Volendam Jan 'Brak' Kwakman, Jannie Schilder, Klaas 'Blubber' Karregat, Wim Kras (46. Dick 'Sport' Bond), Klaas 'Vracht' Zwarthoed, Dick Zwarthoed, Jintje 'Koles' Schilder, Dick 'de Knoest' Tol, Johan Pelk, Jaap 'Jut' Smit, Harmen 'de Poes' Veerman. Trainer: Piet Dubbelman
Bijzonderheden Voordat Fortuna '54 goed wakker was, had Volendam al een ruime voorsprong via tweemaal Dick 'de Knoest' Tol. De Limburgers kwamen toen tot de ontdekking, dat ze heel wat moesten presteren, wilden zij de bezoekers niet met de volle winst naar huis laten gaan. Dit was niet eenvoudig, want Volendam bleek al direct op het moeilijk bespeelbare veld het beste uit de voeten te kunnen. Fortuna kwam tot het besef dat het de bakens moest verzetten en vooral Jean Munsters toonde zich van goede wil. De Limburgers namen bezit van het middenveld en uit een van hun aanvallen gaf Jean Munsters de bal aan Peter Beenen, die de achterstand reduceerde tot 1-2. Fortuna '54 putte uit dit doelpunt moed en nauwelijks 8 minuten later, toen Peter Beenen ver in de Volendamse defensie doordrong, rondde Spitz Kohn deze aanvalsactie af met de gelijkmaker: 2-2. In de tweede helft bleef het spel technisch op laag niveau. Volendam was het meest agressief, maar de bezoekers slaagden er niet in de aanvallen in doelpunten om te zetten. Uiteindelijk was Fortuna '54 de meest gelukkige met het gelijke spel.

Dick Tol (de Knoest) is te laat met zijn sliding.