Volendam - Holland Sport

Wedstrijddetails  
 
Uitslag 1-0
Zondag 31 januari 1971, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 19
Scoreverloop 55. Wim Kras 1-0
Scheidsrechter Frans Derks
Toeschouwers 5.500
Stadion Volendam Stadion
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
Volendam Jan Ruiter, Dick de Boer, Hans 'de Kip' Jonk, Jack 'Bol' Jonk, Jan 'Bol' Jonk, Jan 'Billy' Bond (46. Jannie Mühren), Wim Kras, Klaas 'Vracht' Zwarthoed, Klaas Plat, Johan Pelk. Trainer: Hans Croon
Holland Sport Woody Louwerens, Frans van der Heide, Piet van der Maas, Chris Kronshorst, Bennie Muller, Robbie van der Bol, Ilija Mitić (46. Bennie Roode), Hans Dorjee, Sjaak Roggeveen, Paul Roodnat, Theo Valkenhoff. Trainer: Cor van der Hart
Bijzonderheden Terwijl Volendam zich onmiddellijk agressief in de richting van het doel van Woody Louwerens bewoog, dacht Holland Sport dat verdedigen het mooiste uitzicht op een leuk resultaat gaf. Dat bleek een vergissing, want Volendam stichtte véél verwarring in de defensie van Holland Sport. Volendam kreeg ook kansen, maar liet ze geruime tijd liggen. Pas toen de Volendamse acties wat minder driftig werden, viel er een doelpunt. Johan Pelk en Wim Kras ontwierpen een rappe combinatie, die door Wim Kras doeltreffend werd afgerond: 1-0. Toen pas trok Holland Sport naar voren. Chris Kronshorst en Bennie Muller bezaten op het middenveld echter niet voldoende macht om hun aanvallers te steunen. Sjaak Roggeveen werd voorts zo zwaar bewaakt, dat hij niet verder kwam dan een paar onzuivere schoten.

Volendam - Holland Sport was een grimmig en hard gevecht om de broodnodige punten. Arbiter Frans Derks moest in totaal 20x voor een overtreding van Volendam en 16x voor één van Holland Sport fluiten. Hier krijgt Jack 'Bol' Jonk een schop van achteren als hij bij een vrije trap voor Volendam in de muur van Holland Sport wil gaan staan.


Klaas Zwarthoed (Vracht) probeert met alles wat hij heeft om de bal voor te geven.


Keeper Woody Louwerens brengt opruiming in het zestien-meter gebied van Holland Sport.


De winnende treffer in de maak. Na een combinatie met Johan Pelk schiet Wim Kras de bal snoeihard door de benen van keeper Woody Louwerens.


Vreugde bij Johan Pelk en Wim Kras na de winnende treffer. De verslagenheid bij Holland Sport is groot.