Volendam - RBC (5-1)

Wedstrijd gespeeld op 30 april 1967

Op 30 april 1967 lagen vreugde en verdriet dicht bij elkaar. Volendam promoveerde, onder leiding van trainer Ron Dellow, na een 5-1 overwinning op RBC voor de derde keer naar de Eredivisie. De club zag echter wel een dorpsheld zijn afscheid aankondigen. De 10.000 aanwezige toeschouwers zagen Wim Kras, Dick Sier (Kits) (2x) en Dick Tol (Knoest) (2x) scoren. Het laatste doelpunt van Dick Tol (Knoest) in deze wedstrijd werd echter ook zijn laatste (276ste) voor Volendam. De spits besloot om na dit seizoen te stoppen, waarin hij 32 doelpunten scoorde en topscorer van de Eerste Divisie werd. De supporters smeekten De Knoest om niet te stoppen maar zijn besluit stondvast. Hij vond het op 33-jarige leeftijd genoeg geweest. De vele aanslagen op zijn lichaam tijdens wedstrijden hadden een te hoge tol geëist.


Dick Tol (Knoest) maakt zijn eerste treffer in de promotiewedstrijd. Foto André van den Heuvel, ANP.


Dick Tol (Knoest) maakt zijn tweede treffer in de promotiewedstrijd uit een onmogelijke hoek. Het wordt tevens zijn laatste (276ste) voor Volendam. Foto André van den Heuvel, ANP.


Dick Tol (de Knoest) wordt op de schouders genomen. Foto André van den Heuvel, ANP.


Jan Jonk (Kip) wordt op de schouders genomen na het behalen van de promotie naar de Eredivisie. Foto André van den Heuvel, ANP.


Spelers worden op de schouders genomen nna het behalen van de promotie naar de Eredivisie. Foto André van den Heuvel, ANP.


De Heen en Weer III gaat over de dijk na het behalen van de promotie naar de Eredivisie.