Volendam - Eindhoven (2-1)

Wedstrijd gespeeld op 22 mei 2015

Basis gelegd voor bereiken finale playoffs
Na de eerste wedstrijd in de tweede ronde playoffs had Volendam een streepje voor op Eindhoven, dat op een nipte nederlaag werd getrakteerd (uitslag 2-1). De Eindhovenaren leken met een gelijkspel weg te gaan na de late gelijkmaker van Anthony van den Hurk, maar Volendam scoorde in de blessuretijd via Kevin van Kippersluis meteen weer tegen.

Stroef begin
De nummer vijf en twee van de Eerste Divisie lieten zich vooral in de eerste helft niet van hun beste kant zien.  Aan de kant van de Volendam dook de snelle Marengo in de eerste helft regelmatig op in het strafschopgebied. Op slag van rust was de beste Eindhovense kans nog wel voor Van den Boomen. Na een ingestuurde corner schoot hij keihard nét over. Maar omdat geen van beide ploegen de schroom van zich af durfde te gooien, was een doelpuntloze ruststand het logisch resultaat.


Kevin Brands in duel met Norichio Nieveld.


Venijn in de staart
Na rust kwam de wedstrijd meer tot leven. Met name Eindhoven schakelde een tandje bij. Dit leidde tot enkele mogelijkheden. Vooral een snoeihard schot van Joey Sleegers op de lat deed de supporters van de Volendam schrikken. Toch kwam Volendam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Henny Schilder brak in de 67ste minuut de ban door na een corner van Tom Overtoom binnen te koppen. In de blessuretijd leefde Eindhoven even in de veronderstelling dat het met een gelijkspel naar huis kan terugkeren. Anthony van den Hurk profiteerde dankbaar toen de bal na een vrije trap van Branco van den Boomen via de lat voor zijn voeten kwam. Maar de vreugde over de gelijkmaker maakte snel plaats voor een kater bij Eindhoven. Kevin van Kippersluis, koud in het veld, zorgde voor een mooi sluitstuk voor Volendam; 2-1. In de terugwedstrijd een paar dagen later hield Volendam knap stand in Eindhoven (uitslag 1-1), waardoor Volendam zich kon gaan opmaken voor de finale van de nacompetitie tegen de Graafschap.


Hennie Schilder kopt de 1-0 binnen uit een corner.


Volop vreugde na de bevrijdende treffer van Kevin van Kippersluit in de laatste minuut.


Vreugde na afloop op de tribunes